Талиателе с пилешко месо и сметана
Необходими продукти
1 пиле (само бялото месо)
1 заквасена сметана (малка кофичка)
2 скилидки чесън
6-7 с.л. соев сос
6 с.л царевично нишесте
1/2 пакет Талиателе
4 листа босилек
1 1/2 с.л.зехтин ELIA
Начин на приготвяне
Нарeжете бялото пилешко месо на жулени (ивички). Мариновайте го със соевия сос за 1/2 часа. След това го изцедете и го разбъркайте с царевичното нишесте (за 2 мин.) В тиган загрейте зехтин и поставете чесъна, който е смачкан предварително. След като чесъна леко се зачерви, прибавете пилешкото месо. Намалете огъня, бъркайте от време на време. След 5-10 минути, когато месото стане готово, добавете босилека и сметаната и изключете котлона, разбърквайте добре. Прибавете предварително свареното талиателе, разбъркайте добре и сервирайте. Украсете с маслина и босилек.
Рецептата е предоставена от: Надежда Цанева